Helse

Lussandfjellet5
I det siste året har vi virkelig tatt noen grep for å bedre helsen. Vi hadde blitt tjukke, feite og late og det merket vi godt på redusert helse. Åshild med forhøyet blodtrykk og jeg med ulcerøsen som ikke var god med all den usunne maten og lite trening. Vi har forbedret helsen noe voldsomt gjennom prosjektet vi deltok på, og livstilsendringen. Vi har forbedret livskvaliteten og synet på helse.
Ingenting er en selvfølge, er noe vi hele tiden har med oss i livet. Etter at jeg var alvorlig syk, så oppdaget vi at vi har lett for å ta god helse som en selvfølge. Det er trist at man må få dødsbudskapet for å sette pris på livet og god helse.

Når vi er mellom 40 og 50 år kjenner vi at kroppen har begynt å få noen begrensninger. Det blir liksom vanligere og vanligere å ha vondt en eller annen plass på kroppen. Er det ikke det ene også er det andre.. Vondt i rygg, knær eller tær. Om ikke annet så må man pinadø ty til lese briller, for hodepinen skyldes dårligere syn. Helt vanlig når man blir eldre, sa legen, som om det reddet dagen og høre. Visst helsen holder sier vi venner oss imellom med en snert av selvironi, når vi har behov for å klage litt.

I tillegg har det å tatt av så mange kilo som vi har gjort at kroppen har liksom begynt å henge. Pupper og rompe som før i hvertfall i våres egne øyne var sprettne, henger bare slappe rett ned. Du mormor du og Åshild har bjeller under armene sier Sander. Så i 2015 skal det strammes litt mer opp her og der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *