At det er deilig er viktig.

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og ikke minst spise god mat. Når vi er på ferie er det viktig å finne gode restauranter og nyte god mat. Før tenkte vi ikke så mye på at maten skulle vær sunn, bare den smakte godt, som om det skulle være en motsetning. Nå spiser vi mye deilig god mat som er sunn.

Dette innlegget er en takk til klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius som er gründer bak bramat.no, bratrening.no, brahverdag.no og nå sunnogsprek.no som er et kursopplegg med gode oppskrifter og treningsforslag. Hun gav oss inspirasjon, kunnskap og glede ved å lage og spise sunn mat.

Gjennom livstilsendringen var det å endre kostholdet en viktig del. Det skulle ikke være en kur eller diett som skulle vare en viss tid for å gå ned i vekt, men en endring som skulle vare. Det viktigste da er at man liker maten så godt at det er det man vil spise hver dag videre. Maten må i tillegg til å være god og sunn, må den være så lett å lage at selv Åshild kunne klare det.

Noe av det vi har laget er hentet fra oppskrifter fra Cathrine: Sunnogsprek.no og bramat.no

Mutterns chiligryte.

image
Ingredienser

300 g karbonadedeig
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
½-1 rød chili, fjern frø og finhakk
2 ts chilipulver
1 boks knuste tomater
1 boks tomatbønner
1 boks røde chili bønner
salt og pepper
olivenolje
2 porsjoner ris
Salat

Slik gjør du

Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje.
Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunt, krydre med litt salt, pepper og chili. Rør inn knuste tomater. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 1/2 time.
Ta av lokket og kok videre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bønnene has i mot slutten av koketiden, og skal bare varmes før retten serveres. Serveres med ris og salat.

En smakfull og proteinrik pai.

image

image

Porsjoner: 4

Ingredienser

Paibunn:

2.5 dl sammalt hvete
3 ss margarin
3 ss vann
Fyll:

8 egg
3 ss cottage cheese
1 dl melk
4 vårløk
100 g hamburgerrygg (eller anne skinke)
1/4 brokkoli
3 ss mais
Litt revet ost
Fremgangsmåte

Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.

Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.

Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen. Server med salat og evt. litt brød til.

Oppskriften er laget og næringsberegnt for LHL av Cathrine Borchsenius.

Andre ting vi er blitt inspirert av Cathrine er å bruke mere urter, hvitløk,chilli og fersk ingefær da kan man redusere mengden salt. Vi har begynt å bruke mere grønnsaker som søtpotet, ferske rødbeter, spinat. Mere bær og frukt som mango i salat. Da blir maten mere variert en tidligere og smaken blir deilig.

Gå inn å sjekk sidene visst du trenger inspirasjon, motivasjon og gode råd i forhold til kosthold og trening. Det funka for oss!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *