2000 grunner til å være med på slarverennet.

Når to tusen damer ung, spreke, søte, mindre unge, mindre spreke og mindre søte samles for å gå skirenn og afterski da blir det liv. Vi kunne faktisk ikke vært heldigere med været. Sol uten en sky og vindstille. Vi hadde booket siste buss fra Gol til Hemsedal kl 09.30 da en god lang frokost med tre kopper kaffe er et must for meg. I tillegg hadde vi tro på den gode formen at vi skulle alltid nå siste innsjekk på veien uten problem. Vi er begge av og til i overkant høflige, så da alle damene på bussen måtte tisse før start, fikk alle komme før oss hvor det medførte at vi var siste registrert til start. Vi langet i vei og fikk et konkurranse instinkt på at her bak kan ikke vi være. Så første bakken på 5km løp vi Åshild med feller og jeg med ørten lag lilla voks og kladder. Vi passerte faktisk bortimot hundre stykker og selvtilliten var på topp, og innsikten lå på der vi sammenlignet oss med Therese Jorhaug. Steike hvor flinke vi var.

image

Åshild har skrytt av smøre egenskapene så å betale penger for å få profesjonell hjelp det trengte vi i hvertfall ikke. Oppover gikk som en drøm, men så er riktig nok meste parten av de tre milene på flaten og da jeg hadde null gli, ja det blir null med fem centimeter kladder under, da blir man fort parkert. Jeg har en sterk mistanke at dette hadde Åshild gjort med vilje for at jeg ikke skulle løpe fra henne, siden hun er skadet og måtte ta det mere forsiktig. Jeg hadde lenge en høy frekvens uten å få litt uttelling for all innsatsen. Der kom andre svish og sklei forbi uten et stav tak, mens jeg løp i ro. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg ble surere og surere km etter km. Jeg har nå full medfølelse til damene som fikk dårlige smurte ski på ene løpet i vm og endte langt bak, nå vet hvordan de hadde det. Åshild snakket med rødekors folkene og fikk kjøre ned med snøscooter ned den bratteste bakken. Jeg satte utfor og er vant med vestlandsfjell som ikke er preparert, så jeg lekte meg ned i mellom damene som ropte herre Gud du e gal. Halvveis i løpet var der drikkestasjon med smørere. Der fikk jeg ny smøring opp på den gamle, så nå slapp jeg heldigvis kladder mer. Da kom smilet tilbake, ikke så mye som skal til.

image  imageimage

8km før mål hadde vi matpause hvor vi kunne kjøpe kaffe og vafler. Der var full musikk og dans, do pause og cideren ble åpnet. Vi nøt solen stemningen, turen, damene, maten, drikken og dopausen. Fra der og til mål gikk det som en lek og vi tok det som en treningsøkt.

image  image

Det var en ting vi glemte å smøre før vi gikk og det var ansiktet. Solbriller hadde vi heldigvis, men jeg kalles nå for burugle.

image

Da vi kom til Gol var det rett på afterski. Slarverennet hadde installert et diger telt med et band, masse drikke og som sagt totusen damer. Dans,dans, dans opp på bordet utav deg selv opplevelse til Ravi fikk et innhold. Det var en pinne for Hemsedal, en pinne for Trysil, en pinne for Hafjell og en pinne for landet utover kvelden. Så ja der var meeeeget god stemning. God middag og tidlig kveld på oss idrettsfolk.

Dette skal vi definitivt gjenta til neste år, og håper at noen flere av vennene våre tar utfordringen og blir med oss på denne opplevelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *