Sushikurs

Vi er så heldig å kjenne en fantastisk kokk. Jarl Raymond Lien Monsen stilte opp for å lære oss noen kokkekunster, han er utrolig flink kokk som kan det å lage sushi.
image

Vi inviterte noen av vennene våre Mona Hauglid (fotograf) Tina og Renate som har hatt betydning for at vi blir møtt med et service på Aktiv365 som er helt ubeskrivelig. Renate hadde bursdag og ofret feiringen for å være med oss.

image

Så kom Herman som har en ubeskrivelig humor og gode kommentarer fra slappis gjengen i bt og Tonje som var mentor og treneren våres i den tiden. Hun er fortsatt en stor inspirasjon og har gitt oss mye. Sammen med familien ble vi en stor gjeng som skulle lære å lage sushi.
imageimageimageimage

Jarl kom kom tre timer før for å forberede alt som kunne være kuttet og delt opp før gjestene kom. Han kokte risen og blandet inn eddik som er beregnet til sushi. Han laget wasabi, washsbimajones og chillimajones på forhånd. Ingredienser han kuttet opp var: agurk, vårløk, reddish, fennikel, gulrot, mango, avokado, reddiker, sellri. Han skjærte opp tynne fiske skiver av røkelaks, salma laks, torsk og kamskjell. Stekte scampi og kuttet opp grillet kylling. Han la alt i forskjellige bokser.

image
image

Itilegg til alt dette hadde vi forskjellig rogn og blandet sort og hvit sesamfrø.
image

Han viste oss hvordan fisken skulle skjæres til sashimi og til nigiri. Han lærte oss å rulle maki. Her trengs det øvelse for å bli en god maki lager det har vi skjønt. Risen klemte de fleste av oss altfor mye. Viktig og beholde luftighet så den ikke blir grøtete. Maten smakte og vi maulet lenge.
imageimageimage

Stor takk til Jarl som brukte så mye tid og delte sin kunnskap. Dette frister til gjentagelse visst Jarl vil hjelpe oss til det. Ufattelig kjekt og treffes en helt vanlig tirsdag hjemme hos oss på denne måten. Oppskrifter kommer
imageimageimageimage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *