image

Nå har kjerringa mi blitt redd for trekken.

Når man er ung har man bekymringer for og ikke bli likt, ikke er fin nok, eller flink nok, ikke lever opp til forventningene, for å bli mobbet og mange andre alvorlige og mindre alvorlige ting som betyr noe i livet. Etter hvert i livet så blir man mindre redd for disse tingene og nye bekymringer dukker opp. De nye bekymringene går nå ofte på økonomi, helse eller familie.

image
Så på et eller annet tidspunkt i livet kommer det enda en nye bekymringen inn. Nå lurer jeg veldig på om det er et alderdoms tegn når bekymringen for trekken kommer snikende. Gamle mennesker kan gå med rullatorer over veien på rødtlys uten redsel, men er livredd for trekken.

Nå kommer min bekymring: Kjerringa har altså begynt å bekymre seg for trekken. Hun er blitt redd for trekken når vi går tur, når jeg setter opp terassedøren og lufter litt, vindu på gløtt i bilen og andre merksnodige plasser hun mener det trekker. Jeg er fyllt 50 og er mest redd for edderkopper, ikke at det er mere rasjonelt, men det har jeg vært hele livet. Dette er ikke noe som er kommet snikende. Denne redselen for trekken kommer liksom mer og mer hos kjerringa.

Nå lurer jeg på om jeg må godta og akseptere denne økende redselen eller det er noe jeg kan hjelpe henne med til å bli kvitt? Nå er det jo anerkjente psykologiske metoder at å behandle enkelte former for forbier så skal man bli disponert i kontrollerte former for det man er redd for.

Nå er strengt tatt ikke dette en forbi, men gudene vet hvor langt det kommer til å gå.

Jeg skal nå begynne og utsette henne for ekstra mye trekk og se om det kommer til å bli mindre bekymringer av den grunn. Vi går nå inn i en testperiode… Spennende tider..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *