image

Dronningene på tur

Vi er av den spontane typen og det får av og til forskjellig utfall. Lørdag morgen satt vi med morgen kaffen på terrassen og solen skinnte. Hallo det har ikke vært så ofte denne sommeren for oss som har feriert på Vestlandet. Hva gjør vi? Jo hev oss rundt dro til sportsbutikken og kjøpte oss telt. Vi trenger jo trening i det også siden vi skal til Kilimanjaro om en måned.

image

image

Vi pakker sekkene med klær og mat. Har vi alt vi trenger? Aner ikke, men vi overlever ihvertfall. Hvor vi skal ble spontant tatt ut fra noe vi hadde hørt om fra tidligere. Dronningruten. Den går i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus i Hardanger. Første vi leste var at dette var en 4-5 timers tur. Grei tid med tanke på at vi skulle ligge i telt og måtte tilbake til Bergen igjen søndag ikke alt for seint.

Vi ankommer Lofthus på leit etter en plass å sette opp teltet kl 22.00 om kvelden. Lite ante vi at det var morellfestival denne helgen og det var mye folk over alt. Jaja vi brukte sjarmen og fikk lov å slå opp vårt lille telt som skulle huse oss og Timmy, selv om campingplassen var stengt.

image
Vi åpnet posen med teltet vi hadde kjøpt og der manglet alle pluggene. Det hadde vi ikke sjekket. Typisk oss. Da måtte jeg ut i skauen og spikke en haug med plugger. Godt jeg hadde husket kniv.
Teltet kom opp og stormkjøkkenet montert og mddagen ble laget.

Nattens søvn ble så som så med, men ikke av de grunnene vi forventet som hardt underlag, for varmt eller for kaldt, nei det var høy musikk i fra festivalen og Timmy snorking..

image

Etter frokost som bestod av hjemmelaget knekkebrød, lettost og kokt egg, la vi av gårde med god niste og varme klær. Veien til dronningstien fant vi og vi gikk ut i bra tempo. Lite ante vi at Dronningen blir kjørt opp veien til 750 moh eller det er i hvertfall der stien starter eller rettere sagt slutter. For det viste seg at vi egentlig gikk feil vei. Man starter ikke på Lofthus, men fra andre siden i Kinsarvik. I tillegg slutter Dronningstien også langt oppe i lia. Turen bergnes fra start til slutt og beregnes fra 4-6 timer. Vi regnet med at vi skulle klare å bruke 4 timer for vi er ikke så verst form. (men da ikke fra sjøen på Lofthus til sjøen i Kinsarvik. )

image

image

image

Vi hadde en fantastisk tur med fint vær, men som sagt så hadde vi ikke peiling at vi hadde valgt en 6-10 timers rute på rundt 20 km, med en start som gikk rett opp fra fjorden til 1100 moh. Turen gikk innover Hardangervidda før den gikk ned til fjorden igjen. Det et litt typisk oss og ikke planlegge og forberede oss til en sånn tur. Vi brukte 6,5 timer og det var ganske raskt tempo for vi skulle jo hjem til Bergen igjen før det ble natt.

image

image

Nok en gang har vi erfart at spontaniteten fører oss til mange opplevelser og turer, men med litt mer planlegging så kan vi kanskje være mer forberedt på det som måtte komme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *