image

En fantastisk «topptur».

En sann glede å ha med seg en gutt på 6 år på «topptur».

image
Vi hadde bestemt oss, topptur til oksen skulle bestiges. Kvelden før forhørte vi oss med resten av familien, om de skulle være med. Ingen følte seg i slaget på å bestige en topp på 1249 meter over havet, ikke på formen men andre prioriteringer. Vi hadde glemt 6 åringen som lå og sov når temaet kom opp, og vi regnet med at turen kom til å bli for tøff for Sander.
image
Det skulle vise seg at rundt ca 5 timer etter turstart, at vi tok aldeles feil. Hvordan var det mulig for en gutt på 6 år å nå denne toppen? I løpet av de 7.45 min skulle det vise seg at gutten skulle lære oss mye om motivasjon, lek og glede underveis på turen.

Jeg har bestemt meg for at denne turen skal jeg ta med meg videre i livet og benyttes når Kilimenjaro skal bestiges.
Toril benyttet bilturen til å jobbe litt med motivasjonen, og vi var innstilte på at vi skulle gå så langt det gikk. Toril dro inn eksempler fra kampsport noe Sander har begynt på, for å lage bilder av motivasjon (hodetrening). Noe Sander kunne si seg enig i.

Med oss på turen hadde vi to hunder (Timmy og Molly), noe som skulle vise seg å være en stor motivatorer. Han fikk blandt annet jobben med å trakke på løpelinen til Timmy når han gikk for langt, Molly skulle det vise seg å bli hans nye «flamme».

image

Det var en fordel at Toril og jeg hadde gått denne turen en gang før, vi satte mange delmål underveis.
1. Benken med utsikt og maurtue

image
2. Skiltet til Oksen

image
3. Under noen trær på stien

imageimage
4. Stølen

imageimage
5. Opp til snøen

image
6. Opp dit vi måtte klatre

image
7. Så deltopp

image
8. Toppen på Oksen

image

Ved siden av disse delmålene, hadde vi med mye «bensin», jammen skal jeg si at nugatti fungerte godt. Vi møtte også mange turglade mennesker som var med på å motivere en liten (stor) gutt.
» Så flink du er». «Vi turde ikke klatre så vi snudde», et nytt mål ble her laget.«Du er vel sterk du, som skal klatre». » Nå er det bare 10 min igjen til toppen, dette klarer du». » En skikkelig manndomsprøve, oksen er rett rundt hjørnet der».

image

Lite viste disse tur glade menneskene,at de virkelig motiverte Sander til å fortsette. Fortsett å snakk med barn som dere møter på turer.

image

Ned fra toppen var motivasjonen og motivere Molly, som begynte å bli sliten. Helt fra starten av tok vi enkelte bilder under veis ved de stedene som var nevnt over, dette skulle også vise seg å være gode motivasjon ned også. Mange selfier ble det, og skattejakt ble det også. Fjær, nøtter, forskjellige dyr på veien ble en glede.

image

Av å se den enorme gleden til Sander av å nå en topp etter ca 5 timer, gir meg motivasjon til å lete etter min indre motivasjon til å nå Kilimenjaro.

Det er ikke til å unngå å nevne at vi er så utrolig stolt av å få være med å dele et så stort øyeblikk med Sander, du er bare helt rå. Det ønsker jeg å være også :-) takk for turen Sander, Toril, Timmy og Molly.

Sitat Sander fra turen:
«Vet dere hva det rareste er i verden? Det er at vi alle er forskjellige og det er fint det».
» En god kos hjelper på alt» ( så tok han å gav Molly en god kos, for å motivere henne til å gå videre ned over).
«Når vi gjør ting ofte, blir ting enklere»

En viktig ting jeg lærte av denne turen, er spis når du sulten. Hjelper å få bensin og tiss når du føler for det. Syng når vi har lyst og fortell vitser og le masse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *