image

Kjeåsen spektakulær opplevelse

image

image
Kjeåsen skulle vise seg og være mer spektakulær opplevelse enn det jeg husket den fra 2011. Du finner turen innerst i Simadalen ved Eifjord, det er fine parkeringsmuligheter og gratis parkering ved kraftverket.

image

image

Turen er godt merket med røde T merker, og følger en gammel sti som ble brukt i gamle dager for å komme seg til gården. Veien er for bratt til at dyrene kunne fraktes den veien, så de måtte nok gå fra andre siden opp på fjellet og rundt hele dalen. Kjeåsen ligger 500 meter over havet, og turen er merket krevende (svart), i ut.no. Turen tar fra 1 til 2 timer en vei, en kort tur på max 4 timer tur/retur. For de som ikke klarer å gå ned, er det mulig å bli hentet på toppen. Turen passer godt for de fleste. Vi fikk enkelte problemer med stor hund. På turen finnes det enkelte partier som må bestiges ved hjelp av stige, det var her vi måtte hjelpe Timmy litt. Over tømmerstokken 300 meter opp, gikk veldig fint.

image

image

For alle som ønsker å gå turen, så skal dere vite at det finnes sikringer på veien (tau osv). Vi har bestemt oss for å prøve å ta med Sander til neste sommer, må jo være perfekt tur. Ikke for lang, noe klatring og balanse må jo passe for barn. Vi møtte barn på veien nå også noe turister, vi slapp å gå i kø. Vi møtte to/ tre familier, ingen snudde slik vi så det.

om dere er ute etter en fin opplevelse, som ikke er for lang. Da er dette turen, bare 2.20 t fra Bergen. En anbefalt tur, for hele familien.

image

image

God tur :-)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *