img_2439

Montecatini Terme, Lucca og Pica.

Nå gikk turen videre mot Toscana. Vi kom til vakre byen Montecatini Terme, og googlet oss frem til en ny campingplass, som het Belisito. Her i Toscana minker det på plasser som er åpent så seint på året. Vi kom på plassen kl 20.55 og var skrubbsultne. Spurte om restauranten serverte mat og de hadde servering frem til kl 21.00. Nok en gang heldig med timingen. Vi fikk bestilt oss pizza og et glass vin før de stengte.

image

Neste dag var vi så stive og støle at vi bestemte oss for ha svømmetrening i bassenget i steden for. Nyte solen og slappe av. Viktig med restitusjon. om kvelde fant vi en koselig restaurant som hadde fått gode meldinger på tripadvisor. Der traff vi to kjempe hyggelige par fra Søndre land. De satt vi sammen med under måltidet. Utrolig god mat, og et godt selskap.

img_2447

dsc_6512

Dagen etter hadde vi bestilt en ny campingplass siden den vi hadde funnet skulle stenges for vinteren. Nå bestemte vi oss til å dra til kysten midt imellom Lucca og Pisa. rett utenfor Viareggio. Da kunne vi sykle til byene med utgangspunkt fra campingplassen. Ettermiddagen brukte vi på stranden og gjøre oss litt kjent i området.

Damen på campingplassen frarådet oss å gå spesielle plasser aleine bare oss to. Vi tenkte hun sikkert var i overkant bekymret og overdrev faren. Da vi spurte en dame om veien til stranden sa hun at vi ikke måtte gå der og der, men følge hovedveien som var opplyst. Hmmm var det noe i denne overforsiktigheten. Da vi hadde gått et stykke skjønte vi plutselig hva de var redd for. Langs veien stod mange ladyboyer og prostituerte som brukte skogen til forskjellige aktiviteter. I tillegg så vi vesker og sekker som lå i grøftekanten som var skjært opp og kastet. Okey mulig lurt å følge fjellvettregel nr 5. Lytt til lokalbefolkningen. Vi tok da heller bilen til Lucca og vandret rundt i byen, sitte på en fortausrestaurant og se på bylivet. Kjørte så til Pica for å se på det skjeve tårnet og andre severdigheter.

dsc_6515

img_2459

dsc_6516

dsc_6521

Dagen etter var det på tide med en ny sykkeltur. Målet var Lucca. Det var en smule vanskelig å navigere seg ut av Viareggio. Vi rotet oss plutselig inn på en motorvei og hadde ikke mulighet for å snu. Her var det bare å tråkke til vi kom til en rundkjøring, eller avkjøring. Politiet suste forbi så vi var sikker på å bli stoppet, men neida vi slapp unna. Endelig kom vi på rett vei og fikk nyte litt tempo og natur. Fikk oss en fjelltopp på veien både tur/retur. Så dette ble en grei treningsøkt tross mye rot i begynnelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *