image

Toscana her kommer vi!

Nå har vi pakket bilen og dratt avgårde på vår første lang ferie i bobilen. Vi er som vanlig dårlig til å planlegge så mye av turen går på innfallsmetoden og learning by doing.

Turen over til Danmark og nedover Tyskland gikk fort. Vi tenkte å komme oss et godt stykke ned før vi fant oss en overnattingsplass. Nå skal sant sies at mange hadde advart oss mot å overnatte på rasteplasser ol. for der gikk mange historier om folk som ble dopet ned og ranet på natten. Vi fant da en bensinstasjon der stod en del trailere fra før av. Vi parkerte litt for oss sjøl, vi nordmenn liker jo best det å ha litt space rund oss. Klokken var blitt 23.00 og vi sovnet som steiner. Neste morgen da vi våknet hadde altså mange tyske campingbiler plassert seg helt oppi oss selv om der var god plass andre steder. Virket som at en norsk registrert bobil gav trygghet for andre. De skulle bare visst det var to naive damer som var på sin første road trip.

Dagen etter var det lydboken Unni Lundell på høyttalerene, og full guffe på autostradaen. Etter noen timer tok vi en avstikker på den Romatiche Strasse. En koselig vei som fører til en del severdigheter og koselige små byer. Det var bare det at noen ganger endte veien i en blindvei og vi måtte kjøre omveier for å komme oss videre. Når vi hadde kjørt på den noen timer fant vi ut at dette hadde vi ikke tid til visst vi skulle nå Italia før kvelden. Vi nådde Gardasjøen kl 22.45 googlet etter campingplass og fant en fin en som het Bavaria som lå i byen Riva del Garda. Vi ankom der 22.55 og fikk booket oss inn i tide. De stengte kl 23.00 så der hadde vi flaks igjen.

Våknet til 25-30 grader og sol. Nå var det på med sykkelutstyret og komme oss på en treningtur og få sett oss litt om. Vi tok syklene av bilen og stilte de klar ved siden av bilen. Der plutselig smalt det så drikke flaskene skvatt og det var rett før det kom en skvett. Ene dekket eksploderte, sånn helt av seg selv.

img_2414img_2413

Nabodamen i bobilen ved siden av tysk forøvrig tittet forsiktig over panseret og spurte om wir erschussen einander???

For et by og for en natur. Fantastisk. Vi syklet først på sykkel og gangstien langs fjorden. Det var litt kronglete for der var mye folk som gikk på tur, joggere og sånne Brelettsyklister. Så såg vi at alle syklister med landeveisykler syklet i veien. Bilistene var veldig hensynsfulle og her levde nok bilister og syklister mer i fred enn i Norge. Så vi tok sjansen og fikk opp tempoet på veien. Vi fikk unna 61.3 km. Greit sånn første dagen.

 

Neste dag skulle vi sjekke ut fra campingen kl 11.00 så da bestemte vi oss for å ta en fjelltur i steden for. Her ved Gardasjøen er det mange vakre fjell, så vi kjørt til nabo by som vi hadde syklet forbi i går. Vi fant en parkeringsplass som var åpen for bobiler også. Det var bare det at den kostet penger. Det var ikke så mange som kunne /ville veksle penger og kort tok de ikke. Vi skrapte sammen småpenger vi hadde litt her og der og puttet på. Det holdt til 4 timer.

Toppen av Monte Baldo ligger på over 2000 moh. Så vi innså fort at vi hadde ikke tid til å gå opp og ned for å rekke parkeringen. Så da tok vi en Ulriksbane opp som viste seg å ha lengre kø enn Fløibanen. Etter 1,5 time venting dinglet vi endelig avgårde. Når vi nådde toppen spiste vi lunchen vi hadde med og bestemt oss for å gå ned igjen. Plutselig var over halvparten av tiden vi hadde før parkeringen gikk ut, allerede gått.

Vi begynte å gå fort og innimellom småløp for å rekke parkeringen. Vi fantaserte om store parkeringbøter og låshjul når vi kom ned. Ingen skade skjedd annet enn at vi kjente det godt i beina dagen etter. Jaja bra med variert trening.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *